Vi organiserar oss – från Sundsvallsstrejken till idag


15327622_10154952347519162_762104912_n

Presentation av boken ”Vi organiserar oss – från Sundsvallsstrejken till idag” av Lena Ericson Höijer. Om du vill köpa boken är det bara att skicka ett mejl med din adress och det antal exemplar du önskar köpa till socialistiskanatverket@gmail.com. Priset är 40 kr per bok plus fraktkostnader.

Det är egentligen helt galet. De fackliga centralorganisationerna i Sverige (LO, TCO och Saco) har tillsammans över 3,3 miljoner medlemmar. 3,3 miljoner! Det borde vara en enorm kraft. Ändå upplever de flesta att fackföreningarna har blivit försvagade och tandlösa. Vi behöver förstå vad som har gått fel.

Lena Ericson Höijer har varit aktiv i Kommunalarbetarförbundet i snart 40 år. Hon har förhandlat, demonstrerat, strejkat, deltagit i kongresser, tagit debatter och varit kursledare otaliga gånger.

I den här boken sätter hon sina egna erfarenheter i ett historiskt sammanhang. Hon visar hur det redan i de första stora strejkerna, innan några som helst skyddsnät fanns, utvecklades metoder som var demokratiska och framgångsrika. När exempel läggs till exempel träder ett tydligt mönster fram. Det som gällde på 1800-talet gäller fortfarande: Vi kan försätta berg, men inte utan aktiva medlemmar och kamp.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: