Om oss

Socialistiska Nätverket är en förening som verkar för ett socialistiskt samhälle i vår tid. Våra medlemmar är aktiva på många olika håll; en del i arbetarrörelsens etablerade partier, några i sitt fackförbund och en del i fristående nätverk och organisationer. Våra grundsatser hittas i vår principförklaring och våra stadgar. En lite längre, djuplodande text finns även i vårt politiska manifest: Dags för en 2000-talets socialism!. Dessa dokument revideras vanligtvis vid vårt årsmöte och vi välkomnar synpunkter och kommentarer.

Internationellt

Socialistiska Nätverket deltar i det internationella nätverket The Socialist Network (TSN) tillsammans med enskilda individer och organisationer från flera länder. De organisationer som utgör TSN tillsammans med Socialistiska Nätverket är Socialistiki Ekfrasi i Cypern och Revolutionary Struggle i Pakistan. Ett flertal individer är också anslutna till nätverket.

Kontaktuppgifter

E-post:  socialistiskanatverket@gmail.com

Annons

En tanke på “Om oss

  1. -Facklig majoritet i de gemensamt ägda företagens styrelser och löntagarstyre på arbetsplatserna, ska gälla enligt ovan.
    Hur tänker ni runt at en del företag kan hämta hem stora inkomster utan ansträngning, t ex Vattenfalls gamla vattenkraftverk, banker som kan höja avgifterna, bostadsföretag som kan höja hyrorna. Andra kan öka intäkterna via ökad exploatering. Hur tänker ni runt ansvarstagandet/solidariteten mellan företag med ”lättförtjänade inkomster ” och med mer svårintjänade pengar. Hur sker solidariteten mellan arbetare i Sverige och underbetalda i u-länder. I Sverige lever de flesta av oss gott på slaveri i andra delar av världen, billig mat, billiga kläder, billig elektronik etc.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: